Facebook Custom Website Audiences - Unieke targetting en remarkting op jouw doelgroep.

Facebook advertenties - hoe bereik je je doelgroep?

Advertenties zijn het meest effectief als je die presenteert aan de gewenste doelgroep, jouw prospects en klanten. Facebook geeft je veel mogelijkheden om jouw doelgroep te vinden en die jouw advertenties te presenteren. Hier volgt een handleiding hoe je je doelgroep op Facebook kunt bereiken, voor advertenties met een positief rendement.

Van interesse en demografie naar custom audiences – Facebook advertenties

Zoals in de handleiding over Facebook advertenties reeds werd voorgesteld gaan we in deze uitleg ook weer gebruik maken van de Facebook Powereditor. Start de Powereditor en we gaan op zoek naar jouw doelgroep!

In de powereditor selecteer je in de rechterbovenhoek, ‘Ad tools’ in het uitklap menu kies je vervolgens ‘Audiences’

Facebook Powereditor Adtools > Audiences

Facebook Powereditor Adtools > Audiences

Op de pagina die nu verschijnt, krijg je een overzicht van je doelgroepen (audiences) mocht je die al aangemaakt hebben. Zo niet is het hier nog akelig leeg, maar daar gaan we verandering in brengen. Het handige van de Facebook Audiences is dat je verschillende selecties kunt opslaan. Is je doelgroep lokaal te groeperen, kies dan een plaats. ‘Facebook advertenties voor Noordwijk’ of regionaal Facebook advertenties voor de Bollenstreek, Zuid Holland, Nederland etc. Daarnaast kun je doelgroepen maken op interessegebieden, demografische gegevens, beroepen, etc. Je kunt hier je doelgroepen aanmaken, opslaan, beheren om ze vervolgens later weer voor je advertenties in te zetten.

Selecteer ‘Create Audience’ om een nieuwe doelgroep aan te maken:

Facebook Powertool Create Audience

Facebook Powertool Create Audience

Begin nu met het ingeven van een naam voor je doelgroep. Kies uit de opties die instellingen die voor jou interessant kunnen zijn.

Facebook advertentie doelgroep

Facebook advertentie doelgroep naamgeving

Dit is geheel afhankelijk van jouw aanbod, product, service, dienst, bedrijf. Als je net begint is het handig wat verschillende segmentaties te maken. Om vervolgens met beperkte budgetten vast te stellen welke doelgroepen voor jou converteren. Hoe je het rendement van de advertenties vast stelt komt later aan bod.

In dit voorbeeld kiezen we Noordwijk als locatie. Let bij locaties op de straal waarbinnen je dan vanuit die locatie wilt adverteren. Soortgelijk kun je uit de verschillende segmentatie-opties van Facebook je doelgroepen samenstellen. Loop door alle opties heen en maak keuzes die passen bij jouw doelgroep. Experimenteer met de verschillende mogelijkheden totdat je vanuit de rapportages en conversie ziet wat voor jou het meeste rendement oplevert.

Pro tip: Naast je segmentatie is het goed in het laatste deel van de doelgroepselectie vast te stellen of je wel of niet personen wilt bereiken die al lid zijn van je Facebook page. Of dat je bijvoorbeeld wel vrienden van je pagevolgers wilt bereiken.

Wel of niet adverteren bij bestaande Facebook page likes

Wel of niet adverteren bij bestaande Facebook page likes

Wat zijn Facebook custom audiences

Doelgroepen vaststellen op basis van demografische gegevens is een mooie basis voor een advertentiecampagne. Met Custom Audiences kom je nog sneller en exclusiever tot jouw doelgroep. Wil je bijvoorbeeld je Facebook advertenties laten zien aan iedereen die zich heeft aangemeld op jouw mailinglist? Of wil je advertenties specifiek richten op personen die je website hebben bezocht? Of een onderdeel daarvan? Of degene die een aankoop hebben gedaan in je webshop? Dan zijn Facebook Custom Audiences jouw nieuwe favoriete optie!

Via het ‘Create Audience’ kies je ‘Custom Audience’ Je krijgt dan de volgende opties

Opties voor Facebook Custom Audiences

Opties voor Facebook Custom Audiences

Hoe gebruik je jouw mailinglist om een facebook advertentie doelgroep te maken?

Beschik je over een mailinglist met emailadressen van klanten en prospects, geintresseerden in jouw aanbod? Prima, je kunt je email adressen uploaden via de ‘data file custom audience’

Importeer jouw maillist in Facebook Custom Audiences

Importeer jouw maillist in Facebook Custom Audiences

Geef je doelgroep een duidelijke naam en omschrijving en je kunt vervolgens de emailadressen, in een .csv of .txt uploaden. Facebook zal de lijst vervolgens beoordelen en vaststellen welke emailadressen ook daadwerkelijk een profiel hebben op het netwerk.

Ook in je mailinglist doelgroepen, kun je natuurlijk segmenteren. Bijvoorbeeld door een selectie te maken van alle emailadressen van klanten, webshopklanten, prospects, etc.

Pro tip: je zult merken dat veel emailadressen niet overeenkomen. Door facebook login te gebruiken bij de mailinglist aanmelding, verhoog je het aantal Facebook en klantgekoppelde emailadressen.

Gebruik je Mailchimp, dan kun je een rechtstreekse koppeling maken tussen je mailchimp lists en facebook doelgroepen.

Hoe toon je facebook advertentie’s aan je websitebezoeker? remarketing!

Sinds kort heeft Facebook zijn custom audiences uitgebreid met ‘custom website audiences’ Je kunt daarmee adverteren bij personen die al eerder je website bezochten. Een uitgekiende facebook advertentiecampagne met remarketing efficientie! Hoe maak je een retargeting doelgroep aan voor je facebook advertenties? Ga wederom naar ‘create audience’ en ‘custom audiences’ Kies ditmaal ‘Custom website audience’

Facebook Advertentie Remarketing - Selecteer websitebezoekers

Facebook Advertentie Remarketing – Selecteer websitebezoekers

Je krijgt vervolgens toegang tot een script met ‘custom audience pixel’ Die pixel en de code moet je op je website plaatsen, zodat facebook je sitebezoekers kan groeperen.

Facebook remarkting pixel code toevoegen

Facebook remarkting pixel code toevoegen

Plaast de facebook remarketing code in de <head> tags van je website. Kun je dat zelf niet, bel dan even, met dé facebook expert en we lossen het voor een scherp tarief voor je op of mail de code naar je websitebouwer. In vrijwel alle WordPress websites, vind je de <head> code in de header.php template.

Klik je op next, dan kun je je eerste Facebook Website Custom Audience (WCA) een naam en omschrijving geven. De website waarop je de pixel plaatst is sowiso een handig onderdeel in de benaming. Je kunt vervolgens de hele website selecteren, of bepaalde pagina’s. Dit naar je eigen voorkeur. Let ook even op het aantal dagen waarna je een sitebezoek wilt blijven volgen. Let er ook even op hoe/dat je dergelijke marketingactiviteiten in je privacy en algemene voorwaarden met betrekking tot je website hebt opgenomen.
Klik op ‘create’ en je facebook remarketing doelgroep zal zich over tijd gaan vullen.

Facebook Remarketing doelgroep benaming en instellingen

Facebook Remarketing doelgroep benaming en instellingen

Hoe gebruik je Facebook Custom Audiences in je advertentiecampagne?

Heb je je mailinglist geupload? Of heb je de remarketing pixel op je website geplaatst en de doelgroepen aangemaakt? Zorg dan nog even dat je deze ook upload via de powereditor!

Advertentie gegevens uploaden

Advertentie gegevens uploaden in de powereditor

Vanaf het moment dat de pixel op de site staat en je de custom audience hebt aangemaakt, zal de WCA (website custom audience) beschikbaar zijn voor het aanmaken van je advertentiecampagne.

Wil je de WCA gaan benutten, ga dan terug naar de advertentie-interface.

Selecteer de aangemaakte Custom Audience

Selecteer de aangemaakte Custom Audience

Bij advertentie-instellingen, kun je onder ‘Audience’ onder ‘custom audiences’ de aangemaakte doelgroepen selecteren. Tik in de balk de beginletters van de benaming en de keuze zal beschikbaar komen.

Je hebt nu een volledige campagne ingericht en bereikt heel specifiek jouw doelgroep! Zorg dat je via de advertentie reports het resultaat van je inspanningen volgt, zodat je kunt bijsturen en de meest succesvolle advertenties en doelgroepen extra budget kunt geven om een nog hoger rendement te halen.

Ben je niet direct succesvol? Probeer het dan met verschillende instellingen! Succes!

 

 

 

Geef uw reactie:

 


Daarom.com bouwt en optimaliseert ondermeer op basis van: