U wilt een nieuwe website laten maken? Daarom.com Noordwijk geeft u tips:

Een website laten maken kan op vele manieren en bij vele leveranciers. Niet alleen de achterliggende doelstellingen die u wilt bereiken zijn van belang, ook de vormgeving, de functionaliteit en de gebruikte techniek.  Graag geven wij u een aantal aandachtspunten die u in overweging kunt nemen om te komen tot de website die past bij uw wensen én uw budget!

Een website laten maken zonder onnodige kosten, met maximale resultaten

In algemene zin zijn er een aantal punten van belang. Universele aandachtsgebieden die u naar uw belang kunt inschalen. Als u de volgende punten in kaart brengt dan heeft u een duidelijk beeld van wat er te halen is en kunt u een leverancier zoeken die daar het beste bij past.

Tip 1: de huisstijl, het website design laten maken of aanleveren

U kunt een website laten ontwikkelen waarvoor u zelf de vormgeving aanlevert. Indien u zelf over een grafisch ontwerper beschikt, waar u reeds goede ervaringen mee heeft, maar die niet over de moderne website ontwikkel mogelijkheden beschikt, dan kunt u zelf uw vormgeving aanleveren en de techniek door uw leverancier laten ontwikkelen. Daarom.com maakt op die manier vaak de grafische afbeelding tot een functionele website of webshop.

Heeft u dat niet, dan kunt u het webdesign én de website ontwikkeling uitbesteden. Ook daarvoor bent u bij Daarom.com aan het juiste adres. Indien gewenst maken wij meerdere onderscheidende ontwerpen, zodat u kunt kiezen wat het beste bij u past.

Tip 2: zelf de website  beheren of elke pagina door de leverancier laten maken

Tegenwoordig worden vrijwel alle moderne websites ontwikkeld op basis van een ‘Content management systeem’ kortweg CMS. Daarmee logt u in op uw website en kunt u pagina’s aanmaken, aanpassen en verwijderen. Ook kunt u diverse instellingen van de website veranderen indien u over een goed CMS beschikt. Daarom.com werkt met het WordPress CMS omdat dit gebruiksvriendelijk is, makkelijk uit te breiden is met diverse functies, leveranciers onafhankelijk is en tegen een scherp tarief aangeboden kan worden. U kunt daarover meer lezen op de WordPress pagina op deze site.

U kunt ook een website laten ontwikkelen zonder content management systeem. U laat dan het aanmaken en aanpassen van de pagina’s aan uw leverancier over. Indien u een beperkt aantal pagina’s heeft en zelden wat wijzigt, dan kan dit een overweging zijn. Indien u echter actief met uw website aan de slag wilt en daarmee goede resultaten wilt behalen, dan raden wij u aan altijd een website met CMS te laten maken.

Tip 3: een website in eigen beheer of een abonnementsvorm

Er zijn tegenwoordig vele opties om een website in te zetten voor een paar tientjes in de maand. De kosten zijn daarmee erg laag… alsook de mogelijkheden helaas! Goedkoop is duurkoop in dat opzicht. Over een jaar of langer, bent u uiteindelijk hetzelfde bedrag kwijt, maar behoudt u de beperkte mogelijkheden. Dergelijk ‘professionele websites’ kennen veelal zeer beperkte vrijheid in vormgeving en nog minder mogelijkheden de functionaliteit aan te passen aan uw vereisten.

Daarom.com geeft u liever een website volledig in eigen beheer. Het is uw marketing tool en u moet er mee kunnen doen wat nodig is om uw doelstellingen te behalen! Zowel de vormgeving als de functionaliteit hebben hun doel en worden voor u op maat gemaakt. De ‘return on investment’ zal duidelijk opwegen tegen een standaard versie in abonnementsvorm.

Tip 4: De website vindbaar laten maken voor zoekmachines als Google

Een website zal pas succesvol indien die ook daadwerkelijk bezocht wordt. Een van de belangrijkste bronnen van nieuwe klanten is de zoekmachine en goede vindbaarheid daarin is van het grootste belang! Kent uw leverancier de juiste technieken bovenaan de zoekmachine’s terecht te komen? Kunt u daar zelf de een bijdrage aan leveren doordat uw content management systeem dat eenvoudig maakt? Is uw leverancier in staat u te begeleiden bij het verbeteren van uw zoekmachine positie? Dit zijn belangrijke afwegingen indien u een website wilt laten maken.

Tip 5: Sociale media en uw nieuwe website

Geen moderne website kan zonder sociale media koppelingen. Een overgroot aandeel van de internetgebruikers maakt tegenwoord gebruik van social networks als FacebookTwitter en Google Plus. Na zoekmachine optimalisatie, is dit dé bron van nieuwe bezoekers, maar ook bepaald het de informatie van uw website gedeeld wordt en of er over uw bedrijf, merk, product, dienst of anderzijds ‘gesproken’ wordt op de social networs. Uw website geschikt maken voor social media is een prima eerste stap. Een leverancier die dat kan, maar u ook kan begeleiden bij de verdere benutting van social media om uw marketing doelstellingen te behalen zou een belangrijke afweging moeten zijn bij de keuze van een leverancier!

Tip 6: Met webanalytics het resultaat zichtbaar laten maken

Vele leveranciers beloven gouden bergen, maar de onderbouwing ontbreekt. Daarom.com houdt het helder en resultaatgericht door indien gewenst, goede web analytics te integreren in elk web project. Over het algemeen adviseert Daarom.com Google Analytics voor dit doel. Het is zeer uitgebreid en biedt inzicht in het resultaat van de online marketing inspanningen. Indien gewenst kunnen wij u scholen in het gebruik van dit analytics pakket. Bij het laten maken van een website, is de onderbouwing van de beloofde resultaten, door integratie van webanalytics een prima overweging.

Tip 7: zijn de website en uw leverancier toekomst bestendig?

Websites kunnen volgens de laatste mode en technieken worden ontwikkeld, maar zijn die ook in de toekomst bruikbaar en functioneel? Gebruikt uw leverancier open standaarden als PHP, (x)HTML en CSS of ontwikkeld het in een minder bekende variant? Gebruikt het een zelf ontwikkeld ‘content management systeem’ of maakt het gebruik van een breed gedragen ‘open source’ CMS? Dat zijn afwegingen die van belang zijn om te bepalen of u in de toekomst ook voldoende flexibel en succesvol zult zijn met uw website! Daarom.com gebruikt open standaarden en open source oplossingen waarmee u ook in de toekomst succesvol zult zijn. En mocht u van leverncier willen wisselen? Wat wij ontwikkelen kan eenvoudig door een andere leverancier worden opgepikt, juist omdat Daarom.com met open standaarden en opensource werkt! Zo vertrouwd zijn wij met ons werk, u zult geen wens hebben nog over te stappen, maar het is een fijne gedachten te weten dat het kan.

Tips 8: Wat is uw budget en hoe haalt u er het meest uit?

Het is altijd zaak het maximale uit uw budget te halen. Daarom.com heeft daar een aantal ontwikkelingen voor doorgemaakt. Zo werken wij met ‘open source’ oplossingen als WordPress en Magento. Door onze jarenlange ervaring kennen wij de juiste plugins en extensions en komen zo snel tot de optimale functionaliteit. Er zijn geen abonnementsvormen met maandelijkse betalingen benodigd en voor de domeinnamen, hosting en email kunnen wij ook een prima advies geven met pakketten die passen bij uw situatie. Kortom Daarom.com houdt naast het resultaat ook zeker budget in de gaten!

Wilt u een website door Daarom.com laten maken?

Wilt u ook een nieuwe website laten maken? Wilt u de ontwikkeling uitbesteden, maar het beheer zelf kunnen doen en inzicht verkrijgen in hoe uw nieuwe website presteert? Neem dan nu contact op met Daarom.com webdesign Noordwijk! Voor onderdelen of het complete traject! Ook uw webshop ontwikkeling en social media applicaties kunt u door ons laten maken.

Het resultaat staat daarbij altijd voorop, haal ook meer uit uw online marketing inspanningen, met Daarom.com!